Wednesday, March 3, 2010

Proton EMAS - Kereta Konsep


Proton telahpun melancarkan kereta konsep mereka di International Geneva Motor Show. Kereta konsep itu dikenali sebagai EMAS (Eco Mobility Advance Solution) yang dilancarkan dalam 3 variant.  Berikut adalah gambar ketiga-tiga variant berkenaan:

EMAS

 
EMAS Country 

EMAS3

Untuk maklumat lanjut berkenaan spesifikasi dan lain-lain, sila rujuk document yang disertakan:
EMAS Concept Car Information                                                            

18 comments:

  1. Dengar kata lambat lagi nak keluar.

    ReplyDelete
  2. Arap2 keta malaysia kli ni tk spt keta2 yg laen... U noe wut i mean... hhahahha!!

    ReplyDelete
  3. @xX'CaeR'Xx
    Sangat faham apa maksud ko, bro. Harap2 diorang belajar dari kesilapan lalu.

    ReplyDelete
  4. kalo bg free nak gak kete nih, malas la nak beli hehe :Þ

    ReplyDelete
  5. @Matt
    Zaman sekarang kalo nak benda free payah sket la kot. Air paip pun kena bayar, jangan marah :)

    @keraknasi
    Ada niat nak beli ke?

    ReplyDelete
  6. ade la bende free, masukla contest apa2 :Þ

    ReplyDelete
  7. @Matt
    Free untuk yang memang jer kot, yang tak memang tak dapat aper2. Tu pun nak masuk still kena beli something. Tak free gak la nampaknya.

    ReplyDelete
  8. memang cantik kereta ni.. tapi nampak kecik sangat

    ReplyDelete
  9. Ini macam dah masuk wilayah Perodua jewr kan? Tapi konsep nya memang boleh diguna pakai untuk future developement project. Cth yg boleh diambil ialah lampunya...

    ReplyDelete
  10. @Dak Wan®
    Memandangkan Perodua ada 2 model kategori Very High Volume, manakala Proton buat masa ni cuma ada satu. Jadi mungkin Proton akan berusaha untuk at least mengeluarkan satu lagi model kategori Very High Volume.

    ReplyDelete
  11. @kulanz
    Tak kecik gak bro. Kat belah dalam boleh tahan space dia.

    ReplyDelete
  12. It will be the next car in the future, visit my blog please, thank you very much :D, i'll follow you....

    ReplyDelete
  13. macam smart 4 two mercedes benz jer kete proton nih. ntah berape puluh ribu la agaknye. kalau harga cam kancil 2nd hand, ok la gak kan. heuheueh..

    http://wanshah87.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Harap2 yang versi bukan hybrid takde lah mahal sangat harganya.

    ReplyDelete
  15. paling kurang pun RM60K & above la..

    ReplyDelete
  16. Harap2 janganlah mahal sangat. Kalo tidak nanti kempunanlah aku. Huhuhu.

    ReplyDelete