Tuesday, March 9, 2010

Jenaka Dewasa (Oleh Kanak-Kanak)


Huhuhu. Aritu masa tengah belek-belek cari info, tetiba terjumpa satu jenaka yang rasanya boleh tahan menarik gak. Dah tu terfikir pulak nak share ngan korang semua. Ok, teruskan membaca.

A little boy was playing in his sandbox when the little girl next door came up and asked if she could play, too. He said, "okay."

Shortly he began bragging, "I have a big fire engine."

The girl responded, "So, I have a fire engine too. See!"

Only slightly put off he expressed, "I have a toy tank!"

She looked at it and quietly reached behind the sand box and pulled out a toy M1 Tank and said, "I have one, too."

The young boy almost in tears dropped his pants and says, "I have a penis!"

The little girl looked down her pants and burst into tears and ran home crying all the way.

The next day the lad is playing in his sand box when the little girl approaches. He says, "are you back for more? I told you I have a penis and you don't!"

"Well," said the little girl, "my mom told me not to worry about it. She said I have one of these... and as long as I have one of these, I can have as many of those as I want!"

12 comments:

  1. @A FUN DEE
    Tula pasal. Tapi kan, kalo ikut logik pun memang logik lawak dia tu. Sebab kalo ada yang 'dia punya' memang takde masalah nak dapat berapa banyak pun yang budak lelaki tu 'punye'. Betul tak?

    ReplyDelete
  2. hahahar... klakar siot..

    p/s: i've follow u... :p

    http://aminpunyastory.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. @Encik aMin
    Tula pasal. Memang lawak. Aku dah follow ko.

    @siggplus
    Ko kena ada yang dak pompuan tu 'punye' baru ko tak leh dapat banyak ke tak. Huhuhu.

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

    ReplyDelete
  5. @BUJANG SUSAH
    Terima kasih diatas komen bro yang bermanfaat itu. Komen2lah lagi.

    ReplyDelete
  6. dak2 pun ada unsur2 18sx gitu..bhy2..

    ReplyDelete
  7. Terima kasih kepada semua sebab sudi baca posting saya.

    ReplyDelete