Thursday, February 9, 2012

Terkini!!! Dan Terhangat!!! Gambar Interior (Dalaman) Model Baru Proton (P3-21A) Yang Lebih Jelas


Gambar ini adalah gambar paling jelas setakat ini untuk model baru Proton (P3-21A). Dari segi design ianya boleh lah dianggap sebagai mengambil pendekatan safe design dimana ia tidak terlalu 'ganaz' atau terlalu conservative.

Apa yang lebih menarik ialah bagaimana fit and finish untuk bahagian interior (dalaman) bagi model ini. Mari kita sama-sama nantikan kemunculannya tidak lama lagi. Buat masa ini jangkaan pelancarannya adalah sekitar bulan March, dimana model ini dijangka berada dipasaran sekitar bulan May.

Turut disertakan ialah gambar lama bagi interior model baru Proton ini yang mungkin agak kurang jelas. Apa komen anda berkenaan gambar interior model baru Proton ini?



Sumber gambar: Funtasticko Design dan Paul Tan








22 comments:

  1. Hmm tak la lawa mana interior dia.. huhuhu.. Tak padan dengan harga.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Design dia lebih kepada pendekatan safe design. Memang beza la ngan Hyundai punyer pendekatan. Harap2 fit and finish dia bagus.

      BTW, tak berkenan ke nak beli? Ada enjin CFE (Turbo) lagi.

      Delete
    2. kalau tuk harga Rm70k and design interior macam ni memang tak bes ar, macam sangat old school jer. Huhu.

      Anyway kena tengok depan mata dan bawa baru tau ada hati nak beli ker tak...

      Delete
    3. Yela, agak old school gak la. Tapi takpe, kita tengok depan mata dulu camne kualiti buatan dan material dia.

      Delete
  2. ler tgk la dalaman dia simple tp padat mcm volvo lg.....aku yg dh berpengalaman bwk keta continental volvo,bmw dan mercdz mmg b baloi dan kena dgn hrganya...
    nk murah2 beli viva la tkpn beli myvi yg nth apa2 punya design dah la keta pendek letak barang tak cukup org yg tk betulje beli myvi yg hrga 62k hanya enjin 1.5 dvvt konon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pada aku adalah tidak manis untuk kita kata macam tu pada orang yang beli myvi. Setiap orang mempunyai keperluan dan kehendak yang berbeza. Mungkin pada bro, Proton ok. Tapi pada mereka pula, Myvi ok. Masing2 ada citarasa berbeza.

      Delete
    2. aku sokong sg.
      lagi bad ooo...lagi bad ooo...pasni.

      Delete
  3. ni nk beritau skit kereta proton ni dpt 5 star dr NCAP...ini dh sgt2 bagus keselamatan yg di berikan oleh proton...
    perodua dr dulu smpi skang mana ada ujian dr ncap??mana? mana? sbb tu keta perodua bg saya tk selamat..
    tutup pintu viva pn bunyi mcm tin...myvi??? myvi handling haprak..klu tk caya bwk la myvi dan push masuk corner line hard2 mmg mcm sampan berbuai dia...
    experince saya sebagai personal driver yg bwk kereta majikan kesemuanya kereta continental mmg hanya kereta proton dia punya handling lotus mcm saya bwk bmw majikan saya...ini dr pengalaman saya ok...
    saya prton yg baru ni mmg berbaloi di beli dr beli vios, city, forte.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang 5 star diorang cakap aritu yang dah rasmi atau internal?

      Delete
    2. tp kenapa saga tutup pintu mcm bunyi tin ? kenapa saga punye material dalaman mcm platik kedai rm2 ?

      Delete
    3. kete proton rugi beli...resale value mampos..nk cover loan bank pn x lepas....baiklah beli perodua sbb perodua resale value baikk punyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      Delete
  4. Bleh buat kereta taxi tak. Kalau bleh buat kereta taxi aku nak belilah .... harga murah skit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus jugak kalo diorang buat teksi. Dapat uji ketahanan enjin dan CVT dia. Sebab teksi ni mileage dia tinggi.

      Delete
  5. Interior tak ada kualiti langsung!! Dengan interior mcm ini dan harga tang tinggi mcm tu baik aku beli kereta Kia Forte! Lagi canggih!!

    ReplyDelete
  6. Magnificent beat ! I wish to apprentice whilst you amend your website, how could i subscribe for a weblog web site?
    The account aided me a applicable deal. I had been tiny bit
    familiar of this your broadcast provided shiny transparent concept

    Stop by my web site ford ranger forum

    ReplyDelete
  7. I visited many sites but the audio quality for audio songs present at this web site is in fact superb.


    Here is my website :: ford ranger

    ReplyDelete
  8. Hello, yes this piece of writing is truly fastidious and I have learned lot of things from it
    regarding blogging. thanks.

    Also visit my page ... orwing.com

    ReplyDelete
  9. I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was wondering what all is needed to get set up? I'm assuming having a blog like
    yours would cost a pretty penny? I'm not very web smart so I'm not 100% certain. Any tips or advice would be greatly appreciated. Appreciate it

    my page; www.aaa-reviews.com

    ReplyDelete
  10. Incredible points. Outstanding arguments. Keep up the amazing work.


    Here is my site ar.de2mano.com

    ReplyDelete
  11. Wow, this piece of writing is good, my sister is analyzing such
    things, thus I am going to inform her.

    Feel free to visit my web blog: Ghd straightener

    ReplyDelete